Ett brett utbud av snygg & tålig stavparkett

Dags för ett nytt trägolv hemma eller på kontoret? Vi har ett rikt utbud av olika parketter av olika slag i vårt sortiment. 1-stav, 2-stav och 3-stav, fiskbensparkett, holländska mönster, Chevron, tändsticksparkett. Vad gäller träslag har vi självklart många golvvarianter av klassisk ek, men även vackra och naturliga material som ask, valnöt och lärk.

Hos oss kommer du att hitta din drömparkett oavsett vilka behov du än har. Välkommen att klicka dig runt på hemsidan eller besök hos på vår butik i Stockholm.

Populära parkettgolv

En golvtyp med många fördelar

Stavparkettgolv har många fördelar, bland annat att det är lätt att installera, hållbart och kräver lite underhåll. Parkettgolv erbjuder ett tidlöst utseende som aldrig går ur tiden, vilket gör dem perfekta för dem som vill ge sitt hem en klassisk touch. Tack vare sina intrikata mönster och eleganta utseende kan parkettgolv få vilket rum som helst att se mer lyxigt och imponerande ut. Parkettgolv också mycket de är hållbara och kan hålla i flera decennier om de sköts på rätt sätt.

Enkelt att underhålla

Stavparkettgolv är också lätta att underhålla, eftersom de bara behöver dammsugas eller sopas för att hållas rena. De är också motståndskraftiga mot skador och repor, vilket gör dem till ett idealiskt val för rum som hallar och vardagsrum. 

Sammantaget är parkettgolv ett utmärkt alternativ för dem som söker en klassisk men ändå modern estetik som är hållbar och lätt att underhålla. Med sitt tidlösa utseende och sina praktiska fördelar är parkettgolv ett utmärkt val för alla husägare som vill ge sitt hem mervärde och charm.

Stavparkett Stockholm – ett miljövänligt alternativ

Parkettgolv har också miljöfördelar eftersom de tillverkas av hållbara källor som inte kräver för mycket energi eller resurser under tillverkningen. Dessutom kan parketträ återvinnas eller återanvändas i slutet av sin livslängd, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ jämfört med andra typer av golv

Stavparkett – en kort guide

Vad är egentligen stavparkett? Jo, det syftar på antalet stavar på bredden av en golvbräda. Den enklaste formen är den mycket vanliga 1-stavsparketten, där en golvbräda utgörs av en stav. 2-stavsparkett har följaktligen två stavar i bredd som sammanfogats, och 3-stav har tre.

Numera är den vanligaste typen av stavparkett färdigproducerad, vilket betyder att stavarna redan är sammanfogade i större golvbrädor som man sedan monterar i ett utrymme.

1-stav, eller plankgolv som är en annan populär benämning, ger ett exklusivt intryck i och med att ytskiktet sågas från ett enda trästycke. Även 2-stav skapar ett elegant intryck i ett rum. Stavarna väljs ofta ut och passas ihop för att skapa en speciell karaktär. 3-stavsparkett är en spännande och varierat variant eftersom stavarna limmas ihop på ett slumpmässigt sätt och skapar egna mönster och kombinationer av färgtoner. Men vi har även lugnare varianter av 3-stavsparkett där matchningen av stavarna är mer noggrant utförd.

Ekparkett Gripsholm NQD

Fiskbensparkett

Stavparkett kan läggas i många olika formationer och mönster beroende på smak och vilken effekt man önskar uppnå. Det går att skapa intressant design och dessutom kan du påverka hur rymden och rörelsen uppfattas i ett rum. En variant är den klassiska fiskbensparketten. där stavarna ligger i vinkel mot varandra och bildar ett mönster som påminner om just fiskben. Denna metod kräver dock en hel del arbete och noggrannhet när det ska läggas fiskbensparkett. 

Chevronparkett

Chevronparkett, också känt som franskt fiskben ,är ett klassiskt mönster som har fått en renässans på senare år. Stavarna är tillsågade i 45 graders vinkel, vilket ger ett rum en känsla av lätthet och elegans.

Ek Parkett Kalmar NQD

Holländska mönster

Holländska mönster är en annan variant av stavparkett. Dessa golv är uppbyggda av ett upprepat mönster av tre korta stavar som löper på längden för att sedan brytas av en vinkelrät stav. En klassisk och stilren parkett som inte kräver någon större ansträngning när det ska läggas.

Tändsticksparkett

Tändsticksparkett är ett golv som sätts ihop av små bitar av ett eller flera träslag och skapar ett spännande mönster. Hitta din tändsticksparkett hos oss.

Riktningen viktig när man ska lägga stavparkett

Såväl antalet stavar i golvbrädorna och riktningen de läggs i påverkar känslan i rummet på ett betydande sätt. Ett populärt sätt att lägga ett parkettgolv är att lägga det i samma riktning som rummets ljus. Då läggs golvet på längden, exempelvis mot en vägg som har mycket fönster och ljusinsläpp. En annan bra tumregel är att lägga golvet i linje med den entré som används oftast. Om du vill skapa djup i rummet så är det ett bra knep att lägga stavarna vertikalt. Då ser rummet längre ut än vad det faktiskt är. Om du istället vill få ett trängre utrymme att se bredare ut kan du lägga stavarna på tvären.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av stavparkett i Stockholm.