Brett utbud av massiva golv i ek

Intresserad av ett golv i ekplank? Du kan klicka dig runt här på hemsidan för att hitta det trägolv som passar dig bäst, eller besöka oss i vår fräscha butik. Välkommen att kontakta oss, vi kan hjälpa dig att hitta det golv i ekplank som passar just dig bäst. Hos oss får du alltid personlig hjälp och snabb leverans.

Fördelar med ekplankgolv

  • Trä är ett vackert och levande material.
  • Golven är mycket hållbara och blir ofta bara vackrare med åren.
  • Kan renoveras i hög utsträckning, ofta ett flertal gånger.
  • Miljövänligaste golvalternativet, då trä är ett naturligt förnybart material.

Golv av ekplank är en tidlös klassiker som ger karaktär och värme till alla rum och inredningsutrymmen. Ekplank är vackert, hållbart och lätt att underhålla, vilket gör det till ett idealiskt val för upptagna hushåll.

Mörk ekparkett Oak Shipwreck NQD Floors
Parkettgolv Oak Old Brewery NQD Floors

Skapa genuin känsla med ekplank

Varför inte investera i ett vackert och hållbart golv i klassisk ekplank? Ett massivt trägolv är en mycket bra golvlösning i många miljöer. Inte minst får du en genuint äkta träkänsla med ett massivt ekplanksgolv. Det upplevs som varmare och trevligare att gå på jämfört med andra golvmaterial och ger dessutom en dämpad och behaglig ljudnivå i rummet.

Ett golv i ekplank blir bara vackrare med åren och kan slipas om ett flertal gånger om det behöver snyggas till. Det finns till och med vetenskapligt belägg för att vi mår bättre av att omge oss med trä. Ett golv massivt golv i ekplank ger ditt hem en skön och trivsam inomhusmiljö under en lång tid.

Se våra trägolv

Kampanjvara
Det ursprungliga priset var: 1495 kr.Det nuvarande priset är: 1389 kr. /m2
Kampanjvara
Det ursprungliga priset var: 1145 kr.Det nuvarande priset är: 945 kr. /m2

Vackert naturliga mönster

Tack vare sina vackert naturliga mönster ger ekplankor ett unikt utseende där varje bräda skiljer sig något från den andra. Detta gör det perfekt för att skapa intressanta mönster som drar till sig ögat. När det installeras och underhålls på rätt sätt kan du förvänta dig att ditt ekplanksgolv håller i årtionden! Dess slitstarka natur innebär också att det är lämpligt för både kommersiella utrymmen och bostäder samt för utrymmen där många personer rör sig, som exempelvis hallar och vardagsrum. Med sin inbjudande värme och sitt eleganta utseende kommer ekplank garanterat att ge ditt hem eller en extra speciell touch. Investera i kvalitet och upplev den tidlösa skönheten hos ekplanksgolv idag!

Mörk ekparkett Oak Shipwreck NQD Floors
Ekparkett Oak Chateau NQD Floors

Ett mycket populärt golvmaterial

Ek är ett populärt och klassiskt träslag att ha på golv eftersom det är hårt och mycket hållbart mot slitage. Det går också mycket bra att slipa ek för att fräscha upp ytan. Nackdelen är att det kan vara känsligt mot stora temperaturförändringar. Men med rätt behandling och anpassas inomhusmiljö går dessa problem att undvika.

Vi har ett brett utbud av massiva trägolv av ek. Här berättar vi i korthet om några av våra varianter:

Ekplankor Landscape, 250mm bred

“Landskap” är ett semi-massivt golv i ek, 19 mm tjockt med fasade kanter på alla sidor. Golvet finns i nio olika utföranden

Skräddarsydda massivplank 130-160mm breda

Massiva 15 mm tjocka ekplankor som kan fås obehandlade eller i 15 olika färger du kan välja bland. Denna ekplank finns i bredderna 130 mm och 160 mm med fallande längder mellan 600-1800 mm. 

Wood Millenium

Denna 19 mm tjocka, 127 mm breda lamellskiva i ek finns att köpas i både obehandlat och oljat skick i flera olika nyanser. Ett utmärkt ekplanksgolv som passar utmärkt i de flesta hem.

Slottsplank

Slottsplank kallas ibland “de ljusa golvens konung” – och det är lätt att förstå varför. Slottsplank är ett samlingsnamn för trägolv av tjocka, breda plankor av ek och annat nordiskt trä av högsta kvalitet. Tjockleken varierar, men ligger oftast mellan 28 och 35 mm och bredden på 200-400 mm. Slottsplank är ett utmärkt val för den som ställer höga krav på interiören och passar bra i hem som i hotell och restauranger.

Hos oss hittar du ett brett utbud av slottsplank i ek i en rad olika behandlingar, bredder och nyanser. Allt från naturfärgade golv från vitoljade och rökta mörkare stilar. Här kan du hitta vårt breda utbud av slottsplank.

Parkettgolv Oak North Sea NQD Floors

Ekplank passar bäst i torra utrymmen

Massiva golv av ekplank passar generellt bäst i torra utrymmen då det naturliga materialet påverkas av den relativa fuktigheten i luften. Det innebär helt enkelt att träet krymper och sväller beroende på om det är torrt eller fuktigt. Den optimala luftfuktigheten för ett massivt trägolv ligger därför någonstans mellan 30-60 procent. Ska man använda ett trägolv utomhus på exempelvis en uteplats. så bör man inte använda ek, för detta finns det träslag som tål fukt och temperaturskillnader bättre.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av ett vackert och hållbart golv i ekplank.